foto voeding meest alkalisch

Moe, prikkelbaar, opgeblazen

Moe, voelde ik me, vooral na het middageten voelde ik me echt zoooo moe.

Totaal geen energie meer en ook vaak een opgeblazen buik, zo zat ik dan aan de keukentafel en baalde enorm van mezelf, ook had ik vaak hoofdpijn en had ik een enorm kort lontje. Om over mijn zuurbrand nog maar te zwijgen.

M’n huid was mega onrustig, veel eczeem en veel pms klachten, oftewel stemmingswisselingen voor menstruatie, gespannen borsten etc.

Ik had geen flauw idee dat voeding een invloed kon hebben op mijn klachten, mijn leefstijl was ook niet zo gezond. Ik pakte vaak ’s avonds een zak chips en een koek(jes) bij de (veel te veel bakken) koffie hoorde er toch gewoon bij.

Op het werk nam ik vaak om 16.00 uur een pakje sultana’s (te veel suikers) of een cup a soup (teveel zout en E-nr’s)

Ik had geen idee dat een paar boterhammen met kaas toen voor mij geen goede combi was en ik wist ook niets van bepaalde voedingscombinaties en dat je daar klachten van kunt krijgen als je de verkeerde voedingscombinaties eet.

En spijsverteringsenzymen was al helemaal ver van m’n bed show.

Pas later tijdens mijn opleiding leerde ik dit en kwam ik er ook achter dat ik veel te weinig ‘licht’  (nee geen light:-))

energie food miste in mijn voedingspatroon. En echte voedingsstoffen.

Ook wist ik niks van alkalische (basische) en verzurende voeding en dat dit een mega invloed heeft op je gezondheid.

Maar ook dat die verzuring niet alleen door voeding maar ook door stress en straling kan worden veroorzaakt.

Tijdens die periode leerde ik gezonder te gaan eten en  ben ik er enorm van opgeknapt en heb o.a. veel meer energie gekregen, mijn huid is nu rustig en bijna geen opgeblazen buik meer. Zuurbrand alleen als ik te zoet eet (ook door bv fruit= ook zoet.. tenminste de meeste soorten)

Eet ik dan nu alleen maar gezond? nee hoor…met dat ik dit schrijf staat er een (klein:-)) schaaltje chocoladepepernoten naast me…helemaal niet verantwoord maar wel lekker en een glazen pot met cashewnoten (als ik het bij 1 handje houd dan is het wel gezond maar ja het knabbelt zo lekker weg, dus zeker een paar handen vol gehad. Voel ik me daarna fitter, nee dat niet. maar ik voel me niet meer schuldig als ik een x ongezond snoep. Gelukkig vanmorgen lekkere verantwoorde kokosmakroontjes gemaakt dus deze pak ik vanavond bij een kopje thee. En op die manier probeer ik de 80/20 regel te hanteren en soms neigt het iets teveel naar de ongezonde kant maar weet gelukkig nu dat er genoeg alternatieven makkelijk te maken zijn en dat het goed is om die op voorraad te hebben (veel kan worden ingevroren) en zo kun je vaker een ongezonde trek voorkomen door een verantwoord tussendoortje te nemen.

Ik gun het jou ook om je vitaler te voelen en begeleid je graag, dit kan op verschillende manieren, bv met:

het  ‘online eetdagboekje begeleiding’  deze vul je drie dagen in en stuur je terug en we bespreken wat je leefstijl is, wat bij je past en wat je klachten zijn. Ook kijk ik naar je lengte/gewicht/beweegpatroon, om de juiste balans van eiwitten te bepalen. Daarnaast kijk ik of je voldoende goede vetten eet, voldoende groente, fruit en geef ik je tips en recepten en informatie zodat je ook beter begrijpt waarom het beter is.

Daarna houden we nog 2 weken contact via mail /whatsapp en stuur ik gedoseerd nog extra info door.

Wil je daarna meer begeleiding dan kan dat ook op verschillende manieren, bv via een maandabonnement waarbij je 1 a 2 x p/wk vragen kunt stellen via mail / whatsapp.

wil je liever eerst telefonisch gesprek om te kijken of het wat voor je is, of wil je gelijk afspraak plannen bel dan 0621418677, Vitale groet, Edith.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ook aan de slag met gezond(er) eten? Download alvast het eetdagboek!

Behalve het eetdagboek, ontvang je in de toekomst ook nieuws, nieuwsbrieven of andere informatie van mij per mail. Je kunt je natuurlijk altijd afmelden! Je mailadres wordt niet aan anderen afgegeven.

Visit Us On Facebook