opt.1250w

aardappelen en link met je darmflora

Een koude aardappel heeft veel minder effect op je bloedsuikerspiegel dan een warme.

En afgekoelde aardappelen bevatten resistent zetmeel, dit is een vorm van zetmeel die veel minder effect heeft op onze bloedsuikerspiegel omdat het niet wordt opgenomen in de dunne darm.

Door het afkoelen vindt er ‘retrogradatie’ plaats: het zetmeel wordt stijf op elkaar gedrukt en kan niet meer worden afgebroken tot glucose door onze spijsverteringsenzymen. Daarom komt het min of meer onverteerd aan in onze dikke darm. Hier wordt het gefermenteerd voor onze goede darm bacteriën en zo werk je direct aan een gezonde darmflora.


Ook kan resistent zetmeel ontstekingen remmen, verlaagt het de ph. De bacteriën in de darm (darmflora) maken 90% van de cellen in ons lichaam uit. Terwijl het meeste voedsel dat we eten slechts 10% van onze cellen voedt, voeden fermenteerbare vezels en resistent zetmeel de overige 90% dus genoeg redenen om wat vaker koude aardappel op je menu te zetten?

 Hieronder zie je wat ik nog over had aan restje van de vorige dag en aangevuld met komkommer en wortel.
♡koude aardappel
♡sperziebonen
♡rundvlees
♡komkommer
♡wortel
♡beetje mayo
♡bieslook

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ook aan de slag met gezond(er) eten? Download alvast het eetdagboek!

Behalve het eetdagboek, ontvang je in de toekomst ook nieuws, nieuwsbrieven of andere informatie van mij per mail. Je kunt je natuurlijk altijd afmelden! Je mailadres wordt niet aan anderen afgegeven.

Visit Us On Facebook