55881285-heap-of-alfalfa-sprouts-on-white-background

Voeding die energie geeft door de hoeveelheid Biofotonen

Zie uitleg over biofotonen in mijn vorige blog.

Waarom kun je je soms of vaak heel moe voelen na de maaltijd en ben je niet meer vooruit te branden? Waarschijnlijk heb je dan een maaltijd genuttigd waarin weinig biofotonen zaten.

Maar eet je een maaltijd met lekker gestoomde groentes (in een stoommandje, bv te koop bij Blokker zodat vitamines veel beter worden bewaard) gierst, zie website met heel veel recepten en bereidingen van gierst http://www.gierst.com/index.php?lang=nl-NL en zonnebloempitten en veel kiemen zoals alfalfa of broccoli kiemen (bv A&H in koeling) dan voel je je veel energieker dan een fastfood maaltijd wat je lichaam juist energie vergt en je daardoor heel moe kunt worden na een maaltijd.

Ook heb ik in mijn vorige blog gesproken over de juiste voedingscombinaties, door tekort aan spijsverteringsenzymen kan je lichaam moeilijker bepaalde combinaties verteren (evt. een enzymencomplex bij gezondheidswinkel aan te raden om je lichaam handje te helpen om maaltijd te verteren, wel goed om te weten dat je lichaam weer in staat is om het zelfherstellende vermogen van je lichaam weer aan te wakkeren en ook om je enzymen weer meer aan te maken, binnenkort hierover meer)  BV pasta, vlees en groente is niet zo’n fijne combi, beter om pasta en groente te combineren of vlees en groente. Kies altijd volkoren of spelt pasta, nog beter is het om glutenvrije varianten te kiezen maar pas op voor alle glutenvrije pasta’s die gemaakt zijn van bv maiszetmeel, hier krijg je o.a. een enorme bloedsuikerpiek. Action verkoopt zero pasta, dit bevat alleen vezels van de glucomannan vezel, goed afspoelen in vergiet en verwarmen, echt groot glas water bij drinken door de vezels. of probeer eens een linzen pasta, ook bij supermarkt te koop.

Neem je broodje met kaas, beleg deze dan rijkelijk met komkommer en kiemen om zo meer levenslicht binnen te krijgen, ook de zuur/base verhouding is dan beter.

Welke voeding bevat nu veel biofotonen? En welke minder?

  • eetbare bloemen bevatten het meeste licht, sommige supermarkten verkopen al eetbare bloemen, deze website heeft een mooi overzicht en verkooptips: https://culituin.jimdo.com/kopen/
  • vruchten (waterrijk) zoals blauwe bessen, aardbeien (biologische, want zitten echt enorm veel bestrijdingsmiddelen op o.a. aardbeien) kiwi enz.
  • vruchten (zacht) dit zijn : noten, zaden en pitten
  • zeer fijne bladgroenten, zoals kiemen (alfalfa) tuinkruiden maar ook champignons, beste zijn de wilde varianten zoals: cantharellen en pfifferlingen.
  • bolgewassen, groeien direct boven de grond, zoals venkel, uit, knoflook. doordat ze via de stengel rechtstreeks contact hebben met de zon  bevatten ze nog relatief veel bio- energie.
  • groenten (bloemachtig) zoals broccoli, bloemkool
  • bladgroenten groeien in het volle licht maar hebben niet het vermogen om veel licht tot zich te nemen.
  • knol en wortelgewassen, groeien onder de grond, structuur is hard, ze krijgen hun energie via de opname van de stengel en geven hun energie ook moeilijk vrij, zoals aardappelen, bieten, radijsjes.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ook aan de slag met gezond(er) eten? Download alvast het eetdagboek!

Behalve het eetdagboek, ontvang je in de toekomst ook nieuws, nieuwsbrieven of andere informatie van mij per mail. Je kunt je natuurlijk altijd afmelden! Je mailadres wordt niet aan anderen afgegeven.

Visit Us On Facebook