darmbacterieen

Darmflora

Zorg voor gezonde darmflora. Maar hoe dan? Daar is niet zo eenvoudig antwoord op te geven. Goed om te weten is dat een verstoorde darmflora vele oorzaken kan hebben. Door middel van o.a. vragenlijsten kunnen we al meer de oorzaak “aanpakken”. Denk daarbij aan vragen op het gebied van: schimmels, parasieten etc. Het is goed om te weten dat suikers en snelle koolhydraten (pasta, wit brood witte rijst etc.) de slechte darmbacteriën vermenigvuldigen en dat juist de prebiotische voeding zoals zoete aardappel, ui enz. de goede darmbacteriën vermenigvuldigen.

Op mijn site kun je een blog lezen over pro en pre biotica, mijn darmen en brein communiceren met elkaar en is ongelooflijk belangrijk voor je algehele gezondheid. Er worden ook heel veel feel good hormonen in darmflora aangemaakt. Ook vitamines worden als de darmflora gezond is door de darmflora zelf aangemaakt zoals Biotine. Ik kan met bio-resontie meting vaststellen of de darmflora is verlaagd.

Er zijn wel honderd bacterie stammen, de ene overleeft beter in zuurstof en ander in zuurstofarm milieu dit geldt voor zowel de goede als voor de slechte darmbacteriën. Heel vaak is het goed om probiotica te gaan gebruiken (nee helaas niet yakult, deze bevat maar 1 bacteriestam en schrik niet…1 flesje 5 suikerklontjes en de light versie wil je al helemaal niet want zoetstoffen zijn juist een ramp voor je darmflora) dus kies meerdere bacteriestammen en minstens 30 miljard levende darmbacteriën en doe dit minstens 3 maanden en van drie verschillende merken. Het kan best zijn dat dit nog niet voldoende is, een jaar kan soms ook nodig zijn. Of het is belangrijk eerst andere problemen zoals bv schimmel en voeding aan te pakken. Hoe? Hierover kan ik je adviseren tijdens een consult of via mail (vragenlijst) en evt. een telefonisch toelichting.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ook aan de slag met gezond(er) eten? Download alvast het eetdagboek!

Behalve het eetdagboek, ontvang je in de toekomst ook nieuws, nieuwsbrieven of andere informatie van mij per mail. Je kunt je natuurlijk altijd afmelden! Je mailadres wordt niet aan anderen afgegeven.

Visit Us On Facebook