windmill-2547726_1280

Suikers

Meer Energie?  Vermijdt suikers maar ook honing, glucose- fructose stroop, agave, ahorn, kokosbloesemsuiker, dadels en al het andere gedroogde fruit. Alles wat eindigt op “ose” en stroop zijn suikers.

Probeer ook alle zoetstoffen te vermijden want dat tast o.a. je darmflora aan en geeft heel veel andere klachten en je lichaam blijft insuline produceren ook als het zoetstoffen binnenkrijgt. Een goed alternatief is pure stevia (niet die uit supermarkt want hierin zit maar klein beetje stevia en de rest een chemische zoetstof). Gezondheidswinkels en ik verkopen goede zuivere stevia. Op deze site kun je een document over suikers downloaden en ik geef regelmatig workshop “gezonde keus”, waarin ik aan de hand van veel producten je uitleg wat betere alternatieven zijn en ook info over vezels, E-nr’s etc.

Ook snelle koolhydraten zoals brood, pasta’s witte rijst etc. gedragen zich in lichaam als suiker.Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, ook alternatieven op het gebied van brood als je dit lekker vindt. Absoluut niet moeilijk om te maken, alles door elkaar roeren, in een cakeblik in de oven en dan is het klaar.

Heel veel mensen hebben hun bloedsuikerspiegel uit balans, dit is de voorloper van diabetes 2. Ook ik had een enorme schommelende bloedsuikerspiegel. Dankzij  het 3Care gezondheidsprogramma weet ik hoe ik het in balans kan houden. Wil jij weten of dit bij jou het geval is? Dan kan ik dit bij je meten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ook aan de slag met gezond(er) eten? Download alvast het eetdagboek!

Behalve het eetdagboek, ontvang je in de toekomst ook nieuws, nieuwsbrieven of andere informatie van mij per mail. Je kunt je natuurlijk altijd afmelden! Je mailadres wordt niet aan anderen afgegeven.

Visit Us On Facebook